суббота, 18 марта 2017 г.

До написання анотації

Анотація – це коротка характеристика змісту книги, статті, рукописного тексту
тощо. У ній найважливіші питання роботи, викладається її зміст і дається оцінка. Анотація допомагає під час добору й вивчення літератури з будь-якого питання, скорочує час на ознайомлення зі змістом самої праці.
   Може бути подана двома мовами: мовою тексту та однією з іноземних.
   У кінці анотації називаються категорії читачів, для яких рекомендовано анотовану книгу.

   З р а з к и:

   Марія Парр.
   Вафельне серце Ми з Леною в Крихті-Матильді 2-ге вид. Повість: /З норвез. пер. Галини Кирпи; Іл. Бу Гаустад. – Вінниця: Теза, 2015. – 192с. – (Серія «Пригодницька бібліотека»).
   Трілле певен, що сусідка Лена Лід – його найкращий друг. Але він не певен, чи й Лена Лід вважає його своїм найкращим другом. У цій книжці йдеться про пригоди двох дев’ятирічних неймовірних вигадьків. Вони півроку наминають смачні вафлі, а потім бавляться в другу світову війну, виступають в ролі вуличних музикантів, вирушають зганяти овець і влаштовують Ноїв ковчег. Але одного дня все зненацька обриваються.
   Для молодшого шкільного віку.

   Мольєр.
   Комедії: Для ст. шк. віку / Пер. з фр.;  [Передм. Та приміт. В.І.Пащенка]; Обкладинка М.С.Пшінки. – К.: Веселка, 1993. – 366 С. : іл.. – (Шк. б-ка)
Книгу складають найкращі п’єси великого французького драматурга XVII ст.., що ввійшли до скарбниці світового мистецтва: «Тартюф, або ж Облудник», «Дон Жуан, або Камінний гість», «Міщанин-шляхтич», «Скапен-штукатур», «Хворий, та й годі».

   Для старшого шкільного віку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий